PRIJS VOOR MENSENRECHTEN 2018
GLOBE AROMA

OVER PVMR

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Rechten van de Mens reikte de Liga voor Mensenrechten op zaterdag 8 december haar jaarlijkse Prijs voor Mensenrechten uit. Omdat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens dit jaar haar 70ste verjaardag vierde, brachten we het belang van die verklaring extra onder de aandacht.

De Liga bracht dit jaar hulde aan het Brusselse open kunstenhuis Globe Aroma, een artistieke werk- en ontmoetingsplaats waar nieuwkomers ruimte, tijd en ondersteuning krijgen om aan de hand van artistieke uitwisseling de wereld op zachte wijze te verbeteren. In dit huis is een verblijfsstatuut ondergeschikt aan het recht op vrijheid, cultuurbeleving en artistieke expressie.

Voor veel kunstenaars nieuw in ons land is Globe Aroma één van de weinige plaatsen waar ze zich vrij kunnen uitdrukken (van schildersdoek tot mengpaneel, van tekst tot dans), ervaringen delen, een netwerk uitbouwen en Brussel leren kennen via cultuuruitstappen. Het is een plaats waar de verwezenlijking van de UVRM elke dag wordt bekritiseerd en nagestreefd.

Kunst is fundamenteel voor ons mens-zijn:
zonder kunnen we niet vrij zijn.
Geen vrijheid zonder kunst,
geen levende mensenrechten zonder kunst.

HUMANS OF GLOBE AROMA

Ali

Ali

Bekijk de video

View more
Prince Aimé

Prince Aimé

Bekijk de video

View more
Sandra

Sandra

Bekijk de video

View more
Idriss

Idriss

Bekijk de video

View more
Kito

Kito

Bekijk de video

View more
Ifrah

Ifrah

Bekijk de video

View more
Shilemeza

Shilemeza

Bekijk de video

View more
Tetyana

Tetyana

Bekijk de video

View more

EEN IMPRESSIE

 

Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten Prijs voor Mensenrechten